<< Vorige - Volgende >>


Zijden doopset


Zijden doopset
Prachtige antieke crepe zijden doopset bestaande uit een doopjurk, onderjurk en jasje in de originele doos, ca. 1900.
Ongelooflijk mooie set, gemaakt van mooie matte crepe zijde met veel kant en prachtige details. Bijzonder mooie kwaliteit, heel zeldzaam! De doopjurk heeft aan de voorzijde van de rok prachtige broderie en kant-inzetten. Langs de zoom van de rand een prachtige strook kant, en ook het gehele lijfje, voor en achter, is gemaakt van hele fijne kant. Rond de taille een mooie band met hele fijne plooitjes, met daarop twee prachtige rozetten gemaakt van zijden linten. De doopjurk sluit aan de achterkant met piepkleine parelmoren knoopjes. De onderjurk is gemaakt van gladde zijde en heeft een mooie schulprand, langs de armpjes en hals afgezet met heel fijn kant. 
Het bijpassende jasje is weer gemaakt van crepe zijde en heeft dezelfde prachtige broderie en kantinzetten als de doopjurk zelf. Langs de onderrand en de gehele voorkant is het jasje afgezet met kant, zo ook aan de mouwtjes. Ook het jasje heeft twee prachtige rozetten.
Erbij is nog de mooie oude blauwe kartonnen doos met een afbeelding van een ballerina.
De hele set is in hele goede staat, en kan absoluut nog gedragen worden! Maar uiteraard ook zeker minstens net zo mooi aan een mooi hangertje. De jurk is ca. 95 cm lang, de doos is ca. 37 x 27 x 8 cm.
€ 110.00
Voorraad: VERKOCHT / SOLD


Aantal