<< Vorige - Volgende >>


Vroege zijden jurk


Vroege zijden jurk
Schitterende en zeldzame vroege zijden jurk, ca. 1860.
Absoluut geweldige jurk, werkelijk schitterend in zijn eenvoud. Gemaakt van prachtige grijs-groene brokaatzijde met een heel mooi patroon. De jurk bestaat uit één deel, de bodice is bevestigd aan de rok. De bodice is geheel glad met een mooi rond halsje, en sluit met haakjes en handgemaakte nestelgaatjes.
De rok is extreem wijd en vol, de zoom heeft een omtrek van bijna 400 cm! Er hoort eigenlijk een nog veel grotere crinoline onder dan voor de foto's is gebruikt, helaas hadden we momenteel geen grotere. Aan de binnenzijde van de rok is langs de zoom een strook paardenhaar gezet om de rok extra wijd te laten uit staan. Aan de achterzijde voorzien van heel veel fijne plooitjes waardoor de rok prachtig valt. Deze jurk is gemaakt in de tijd dat de crinolines (hoepelrokken) hun maximale omvang bereikten, en dat is zeker te zien.
Jurken uit deze periode, en dan zeker in deze staat, zijn behoorlijk zeldzaam. De jurk is in geweldige conditie! We hebben na hele grondige inspectie langs de zoom 3 gaatjes ter grootte van een speldenkopje kunnen ontdekken, en verder een paar wat lichtere plekjes, maar de conditie van het zijde is fantastisch.
Borstomvang ca. 88 cm, taille ca. 67 cm. Opvallend is dat deze jurk voor een voor die tijd heel lang persoon moet zijn gemaakt, de lengte vanaf de hals tot grond is maar liefst 160 cm, wat betekent dat de draagster ca. 1,85 tot 1,90 geweest moet zijn!
€ 450.00
Voorraad: VERKOCHT / SOLD


Aantal