<< Vorige - Volgende >>


Victoriaanse bustle jurk


Victoriaanse bustle jurk
Schitterende antieke Victoriaanse zijden bustle gown, ca. 1880.
Geweldig mooie jurk met een enorme bustle! De jurk is gemaakt van prachtige groen-blauwe zijde, afgezet met een iets donkerdere tint fluweel. De jurk heeft een bijzonder mooi model, echt een heel mooi wespentaille model, maar geen piepklein maatje, waardoor deze jurk erg goed op een wespentaille paspop met flinke heupen en buste past.
De jurk bestaat uit een bodice en rok. De bodice sluit met mooie zijden knopen, en daarboven 3 kleine haakjes. De voorkant van de bodice is laag uitgesneden, hier werd uiteraard een frontje of blouse onder gedragen! De bodice heeft prachtige mouwen die zijn gedecoreerd met chiffonzijde en fluwelen banden. Mooie revers met hetzelfde fluweel, en een mooie strik op de rug. Uiteraard is de bodice voorzien van baleinen. De rok is enorm en heeft een geweldige bustle die aan de binnenkant door lintjes bij elkaar wordt gehouden. Op de foto zit er géén crinoline onder de rok, de rok blijft zo staan. Aan de onderzijde van de rok weer fluweel en een mooie roezel. De rok heeft een behoorlijke sleep
Het zijde waarvan de jurk is gemaakt is prachtig, een hele mooie kleur, en erg stevige stof die mooi blijft 'staan'. De jurk is een voor de Victoriaanse tijd wat grotere maat, taille ca. 76 cm en een borstomvang van ca. 98 cm.
De jurk is in goede staat, heel stevig, zeker niet sleets. Wel heeft het zijde wat verkleuringen zoals op de foto's te zien is.
€ 375.00
Voorraad: VERKOCHT / SOLD


Aantal