<< Vorige - Volgende >>


Victoriaanse bustle gown, princess gown


Victoriaanse bustle gown, princess gown
Geweldig mooie antieke Victoriaanse bustle jurk in prachtige pastelkleuren, princess cut model, ca. 1884.
Hele mooie romantische jurk in prachtige pasteltinten. De jurk heeft een zogenaamd princess model en is uit één stuk gemaakt, dergelijke jurken waren vooral erg modieus in de jaren 1875 - 1885. Er was erg veel vakmanschap nodig om een dergelijke jurk te kunnen maken, een goede pasvorm was veel moeilijker dan bij een jurk uit twee delen! En deze jurk is héél knap gemaakt, zeer hoge kwaliteit! Ook het model en de stofkeuze van de jurk zijn voor die tijd echt heel erg high fashion, dit is zeker geen alledaagse jurk voor een 'gewone' dame geweest. De jurk heeft een behoorlijke bustle!
Het gebloemde gedeelte van de jurk is gemaakt van een mengsel van zijde en linnen, hele fijne stevige stof met een erg mooie subtiele glans die prachtig valt, met een prachtige bloemenprint in kleuren die in de mouwen en rok terug komen. De mouwen en voorkant van het lijfje zijn gemaakt van lavendelkleurige zijde, de voorzijde van de rok van roze zijde. 
De details van deze jurk zijn enorm knap gemaakt. Op de rug en doorlopend in de bustle/achterkant rok is de stof heel mooi geplooid of gevouwen eigenlijk, de vouwen zijn vastgezet en vormen de figuurnaden aan de achterkant. Er hoort een behoorlijke bustle onder, pas met veel opvulling hangt de zoom van de rok recht zoals deze hoort. Aan de voorkant smalle opgeslagen en helemaal gevoerde smalle 'revers' die doorlopen tot onderaan de rok. De hele mooie mouwen, driekwartlengte, hebben een prachtig licht pofmodel met manchetten van de gebloemde stof met daar overheen twee lagen kant en een band lavendel zijden lint.Mooi detail is de strikken van lavendel en roze lint op de manchetten. De voorkant van de rok is gladde roze zijde, dit komt terug in de zoom, die is helemaal omgezoomd met een ruche van roze zijde. Aan de achterkant in de nek een prachtige strik van roze en lavendel zijden linten, eindigend in grote lussen en een recht lint wat over de bustle hangt. Aan de voorkant over het midden van de bodice een kanten ruche die bij de rok splitst en aan twee kanten verder gaat. De jurk is helemaal gevoerd, het lijfje en voorzijde rok met katoen, de bustle met dikker linnen.
De jurk is in uitstekende staat! Hele minimale ouderdomsspoortjes die we alleen voor de volledigheid vermelden, de uiteinden van sommige strikjes zijn een heel klein beetje gerafeld, een van de revers heeft een klein gaatje en waar het zijde van de rok begint in de taille is de stof ietsje doorgescheurd (oude kleine reparatie), dit laatste is eigenlijk niet te zien, valt weg in de plooien. Erg stevige jurk, stof is zeker niet sleets.
Heel klein maatje! Taille ca. 51 cm, borst ca. 72 cm, heupen vrij.
Eventueel is de paspop (nieuw en op maat geschaafd voor de jurk) erbij te koop voor €50,-!
€ 575.00
Voorraad: VERKOCHT / SOLD


Aantal