<< Vorige - Volgende >>


Victoriaanse bruidsjurk


Victoriaanse bruidsjurk
Ongelooflijk mooie antieke Victoriaanse bruidsjurk, witte zijde met heel veel kant, ca. 1890.
Prachtige jurk van hele mooie kwaliteit met veel prachtige details. De jurk bestaat uit een rok met bodice. De bodice heeft schitterende mouwen met verschillende lagen en kanten ondermouwen. De voorzijde van de bodice is geweldig mooi, een kanten front met schuin daar overheen geplooide chiffon overslagen en afgewerkt met grote kanten ruches. Dit ontwerpt komt terug in de achterzijde van de bodice. De bodice sluit met 3 lagen over elkaar, héél veel haakjes en oogjes dus.
De rok heeft een prachtig wijd uitlopend model met een hele volle rok met sleep. Erg bijzonder is hoe het bustle gedeelte van de rok bevestigd wordt, dit wordt met haakjes wat hoger op de rug van de bodice vastgehaakt zodat deze prachtig valt. De onderrand van de rok is prachtig geborduurd, en de zoom aan de voorzijde is gewatteerd zodat deze mooi uit blijft staan. Voorzien van een vast katoenen onderrok met geplooide ruche. De rok valt erg mooi en blijft ook heel mooi 'staan' zonder extra onderrok of crinoline.
De jurk is in uitzonderlijk goede staat, bijna perfect! Slechts aan het opstaande kraagje is de chiffon ruche iets los en een klein beetje beschadigd, verder is de jurk in ongelooflijke staat! Héél zeldzaam om een dergelijke jurk in zo'n staat tegen te komen.
Borstomvang ca. 86 cm, taille ca. 62 cm.
€ 495.00
Voorraad: OP VOORRAAD / AVAILABLE


Aantal