<< Vorige - Volgende >>


Victoriaanse bruidsjurk


Victoriaanse bruidsjurk
Schitterende antieke Victoriaanse bruidsjurk, zogenaamde princess gown (uit één stuk), ca. 1880.
Echt een plaatje van een bruidsjurk, in héél goede staat! De jurk is gemaakt van ivoorkleurige zijde met een klein ingeweven patroontje. Deze prachtige jurk is gemaakt uit één stuk en sluit aan de voorzijde met een veter. De jurk heeft een heel mooi model en is uit de zogenaamde natural form periode (ca. 1878 - 1882), hiervan waren de rokken wat minder wijd, maar wel met een bustle. Deze jurk staat zonder bustle op de foto. maar er hoort wel een (kleine) bustle onder!
De jurk heeft aan de voorzijde een prachtige decoratie van metaaldraad en witte waspareltjes. Wasparels zijn parels gemaakkt van heel dun geblazen glas, en gevuld met was en parelmoerpoeder. Dit soort pareltjes is heel kwetsbaar en breekbaar, er is dus meestal niet heel veel van over na zo'n lange tijd, op deze jurk is echter nog heel veel aanwezig. Ook aan de voorkant een los paneel van prachtig tule kant wat met haakjes vastgemaakt wordt. Hetzelfde kant is te vinden op de prachtige mouwen. De kraag is los (origineel, niet losgeraakt) en is ook voorzien van waspareltjes. De jurk heeft heel mooie plooien aan de achterkant en een prachtige sleep. De hele jurk is gevoerd, het lijfje is voorzien van baleinen. De voering van de sleep is gewatteerd zodat deze heel mooi valt. Langs de voering van de rok nog een hele mooie dust ruffle (kanten rand).
De jurk is in uitzonderlijk goede staat, de stof is helemaal gaaf, afgezien van een enkel waspareltje wat mist is de jurk echt punt- en puntgaaf. De veter is de originele veter met metalen eindjes.
Klein maatje, taille ca. 56 cm, borst ca 75 cm. De (nieuwe, op maat gemaakte) paspop waar de jurk op de foto op zit is eventueel ook voor onze kostprijs te koop (€50,-), neem hierover even contact op.
GERESERVEERD
Voorraad: VERKOCHT / SOLD


Aantal