<< Vorige - Volgende >>


Victoriaanse bruidsjurk


Victoriaanse bruidsjurk
Geweldig mooie antieke Victoriaanse cremewitte zijden bruidsjurk met sleep, ca. 1890.
Echt een prachtige hele romantische jurk met veel ruches en kant in hele mooie tinten, cremewit met kleine héél zacht perzikkleurige details. De jurk bestaat uit een bodice en rok. De bodice heeft over de schoulders, borst en rug een prachtige gedrapeerde decoratie met een grote ruche van heel fijn kant, afgezet met een zijden roos en nog meer gedrapeerde zijde en kant. De bovenzijde van de bodice heeft lichte ruches en een hele hoge hals, de voorzijde is mooi geplooid, maar heeft geen wijd duivenborstmodel, de bodice is helemaal aansluitend. De lange smalle mouwen zijn ook voorzien van hele mooie plooien en ruches. De bodice is helemaal gevoerd en voorzien van baleinen.
De rok is heel vol en heeft een behoorlijke diameter, en bovendien een flinke sleep aan de achterzijde, langs de onderkant van de rok een grote zijde ruche. Ook de rok is geheel gevoerd met stevig linnen zodat de rok mooi wijd uit blijft staan.
De jurk is in hele goede staat, het zijde heeft geen sleetse plekken en is helemaal sterk, het zijde is heel fijn. Beschadigingen zijn wel te vinden aan het hele fijne kant van de bodice, hierin zitten scheurtjes, maar door het ontwerp van de jurk valt dit zeker niet op, en het kant zit ook nog stevig aan de jurk bevestigd.
De jurk is heel smal, met een taille van ca. 57 cm en een heel kleine borstomvang van ca. 74 cm.

De (nieuwe) op maat gemaakte paspop is er eventueel bij te koop! Prijs €50,-
€ 375.00
Voorraad: VERKOCHT / SOLD


Aantal