<< Vorige - Volgende >>


Victoriaanse bodice


Victoriaanse bodice
Ongelooflijk mooie Victoriaanse zijden bodice, toegeschreven aan Charles Frederick Worth, ca. 1879.
Schitterende avond bodice gemaakt van gebloemde brokaatzijde met een champagne kleur achtergrond en kleine bloemetjes in pastelkleuren. 
De bodice heeft geen label, maar toen we de bodice kochten werd verteld dat deze door Worth gemaakt was en gekocht in Parijs in de late 1870'er jaren. De rest van de collectie van de familie waar deze bodice vandaan komt bevatte ook verder veel kleding van onder andere Worth en Emile Pingat (Pingat, 1820 - 1890, was de andere hele grote naam in de mode in die periode). Door een expert werd bevestigd dat we er van uit kunnen gaan dat dit een kledingstuk is van Worth. Worth wordt door velen gezien als de vader van de Couture, hij was de eerste echte mode ontwerper, Geboren in Engeland en later verhuisd naar Parijs, waar hij de grootste (en eerste) modeontwerper van zijn tijd werd.
De bodice is ge-wel-dig mooi gemaakt, ieder detail is perfect en alle kleine details zijn volledig handgemaakt. De bodice sluit met knopen aan de voorkant, met daar overheen een geruched zachtblauw paneel wat met haakjes vast gaat. Zelfs deze knopen, die niet te zien zijn als de bodice is gesloten zijn perfect afgewerkt, er is gewoon geen onafgewerkt detail te vinden. Vanaf dit paneel lopen geplooide zijden banden over de schouders naar achter in de nek. Aan de achterkant van de bodice een kleine bustle flap van dezelfde zijde, ook geruched. De manchetten van de mouwen zijn van mooie geplooide zijde met daarboven strikken van roze, blauwe en gele zijde. Langs de halslijn geweldig mooi geplooid kant. De hals en manchetten zijn afgewerkt met dubbele zijde piping, de onderzoom met driedubbele piping, allemaal handgemaakt en tot in de perfectie afgewerkt. Zelfs de binnenkant is schitterend afgewerkt, alle naden zijn helemaal afgebiesd en de hele bodice is gevoerd.
In perfecte staat. Taille ca. 58 cm, borst ca. 84 cm, enorme 'flair' over de heupen.
Kenners weten hoe bijzonder het is om een dergelijk kledingstuk tegen te komen! ZEER zeldzaam.
€ 249.00
Voorraad: VERKOCHT / SOLD


Aantal