Volgende >>


Victoriaanse avondjurk


Victoriaanse avondjurk
Schitterende antieke Victoriaanse zijden avondjurk gemaakt door Sarah Fullerton Monteith Young, ca. 1900.
Een geweldig mooi voorbeeld van Victoriaanse couture, zeer bijzondere jurk. Sarah Fullerton Monteith Young was een Britse ontwerpster voor o.a. het Engelse hof.
De jurk is gemaakt van zware zijde in creme met ingeweven goudkleurig patroon, de voor- en achterzijde van de bodice en de voorzijde van de rok zijn gemaakt van zachtgroene zijde met daaroverheen een laag fijne kant. De jurk bestaat uit een bodice en rok. De bodice heeft mooie pofmouwen, de rok heeft een sleep.
De bodice is gedecoreerd met strass stenen in zettingen aan de zijkanten, en op de schouders aan de voor- en achterzijde. De bodice is volledig voorzien van baleinen, en sluit aan de voorzijde met een veter (de veter is vervangen) met daar overheen een overslag.
De jurk is over het algeheel in zeer goede staat met enkele kleine aanmerkingen. De stof vertoont een scheurtje op beide schouders (pofmouwen) en een scheurtje in de rok, ook is er wat schade aan het binnen werk bij de sluiting, hier steekt één van de baleinen door de stof. De stof is echter zeker niet verteerd of broos, de jurk is erg stevig en geen van de defecten is opvallend.
Taille ca. 63 cm, borst ca. 85 cm.
€ 495.00
Voorraad: VERKOCHT / SOLD


Aantal