<< Vorige - Volgende >>


Victoriaanse / Edwardiaanse jurk


Victoriaanse / Edwardiaanse jurk
Prachtige romantische antieke laat Victoriaanse of vroeg Edwardiaanse jurk, ca. 1900 - 1905.
Hele lieflijke jurk gemaakt van crepe de chine zijde, bestaande uit een bodice en rok. De bodice heeft een duivenborst model en is aan de voorzijde prachtig geplooid, en aan de bovenzijde voorzien van smockwerk, mooie tule en kant. Erg mooi zijn de korte pofmouwtjes, ook weer met smockwerk en voorzien van een kantje. De rok heeft aan de bovenzijde smockwerk en eindigd in een prachtige grote ruche, ook weer afgezet met smockwerk en mooie kleine plooitjes. Gemaakt van hele mooie lichte cremekleurige crepe de chine, een heel soepel vallende matte zijde. De rok is voorzien van een onderrok van gladde zijde.
De jurk is over het geheel, zeker de bodice en de bovenrok in goede conditie, de vaste gladde zijden onderrok is helaas is slechte conditie en is heel broos. Dit is echter als de rok op een paspop zit niet te zien, maar voegt nog wel mooi volume toe. Verder heeft de jurk onder de armen wat sleetse plekken, de jurk is daar echter wel heel stevig, en dit is niet opvallend.
De jurk heeft een heel klein maatje, een borstomvang van ca. 83 cm (door het duivenborst model is er wat extra ruimte), en een taille van ca. 57 cm. Buitenom gemeten.

De strik om de taille is niet inbegrepen, op de laatste foto is de jurk zonder strik te zien. De strik is apart te koop, onder antieke kleding -> accessoires.
€ 195.00
Voorraad: VERKOCHT / SOLD


Aantal