<< Vorige


Matelasse / sprei (2)


Matelasse / sprei (2)
Schitterende antieke matelasse bedsprei met heel bijzonder patroon, 160 x 200 cm, begin 1900.
Hele bijzondere katoenen matelasse afkomstig uit Frankrijk. Matelasse is een stof die gequilt lijkt maar het eigenlijk niet is, het bestaat uit verschillende lagen stof die in één keer worden geweven op een jaquard weefgetouw. Doordat de bovenlaag (het wit in het geval van deze matelasse) 'los' op de andere lagen ligt met om de witte delen heen honderden kleine steekjes heen liggen deze delen hoger en ontstaat een reliëf. Meestal is matelasse wit met hetzelfde patroon over de hele sprei, deze is echter gekleurd en heeft een heel bijzondere voorstelling, prachtig!
Deze matelasse is goed gebruikt zo te zien en dat is ook te zien, met name de roze/rode geweven draad is deels verdwenen en de matelasse heeft slijtplekken. Nog steeds prachtig, zeker voor wie van de shabby chic look houdt of de matelasse wil gebruiken om een mooie stapel mee te maken.
Voor wie deze graag in perfecte staat wil, deze hebben we ook te koop met exact hetzelfde design. Zie foto 7 voor een duidelijk verschil tussen de matelasses.
€ 29.00
Voorraad: VERKOCHT / SOLD


Aantal