<< Vorige - Volgende >>


Georgiaanse / Victoriaanse pelisse


Georgiaanse / Victoriaanse pelisse
Hele zeldzame antieke zijden pelisse (overjurk of mantel), uit de late Georgiaanse of heel vroege Victoriaanse periode, ca. 1830 - 1840.
Echt een collectorsitem, antieke kleding uit deze periode is zéér zeldzaam, en zeker in deze staat! Een pelisse was een overjurk of mantel gemaakt als één geheel en is open aan de voorzijde van de rok, het lijfje heeft wel een sluiting. Gemaakt van prachtige grijsgroene taftzijde, een hele mooie tint. Het lijfje is voorzien van hele mooie zijden franjes,en langs de hals heeft de pelisse een heel fijn kanten kraagje. De mouwen hebben een voor de periode heel typisch model met plooien bij de ellebogen. Helemaal gevoerd, ook de rok is gevoerd met linnen, behalve aan de voorzijde waar de rok open is, daar is de rok gevoerd met cremekleurige zijde.
De pelisse is in uitstekende staat, wat heel zeldzaam is voor een kledingstuk uit deze periode, zeker voor een zijden kledingstuk. De kleur is ook nog prachtig en is niet vervaagd en helemaal egaal. Geen scheuren en zeker niet sleets of broos!
Op de foto's is de pelisse afgebeeld met een onderrok, deze is niet inbegrepen. Taille ca. 64 cm, borst ca. 84 cm.
€ 495.00
Voorraad: VERKOCHT / SOLD


Aantal