<< Vorige - Volgende >>


Edwardiaanse jurk


Edwardiaanse jurk
Schitterende antieke jurk met heel bijzonder kant uit de vroege Edwardiaanse periode, ca. 1900 - 1905.
Geweldig mooie zomerjurk, gemaakt van halftransparant katoen met een prachtige bloemenprint. Wat deze jurk zo bijzonder maakt is het schitterende fijne kant waar de gehele bovenzijde van gemaakt is! Grotendeels tamboerkant, heel mooi gemaakt, als iemand me het exacte type van het kant kan vertellen hoor ik het heel graag, dit soort kant heb ik namelijk niet eerder gezien. Ook heel bijzonder is de staat van deze jurk, ik zou eigenlijk perfect willen zeggen, ik heb namelijk nog geen enkel foutje kunnen vinden, zelfs niet in het kant. Wellicht dat iemand anders iets kan vinden, vandaar dat we niet zullen zeggen dat de jurk 100% perfect is, maar dichterbij perfect zal een jurk uit deze tijd niet komen.
De bodice heeft een duivenborst model wat typisch is voor deze tijd en hele mooie wijde mouwen, smal bij de pols met kanten manchetten. De stof is behoorlijk transparant en de jurk werd dan ook absoluut gedragen met een onderjurk (of onderrok en lijfje). Op de foto's staat de jurk met een te lange witte katoenen onderrok (niet inbegrepen), dit was even de enige die we hadden. De jurk bestaat uit twee delen, een bodice/blouse en rok, de bodice werd in de rok gedragen, bloesend aan de voorkant. Deze jurken werden meestal gedragen met een sjerp of riem om de taille in een bijpassende kleur, wij hebben hier een breed lint om de taille gestrikt, dit krijgt u er natuurlijk bij.
De jurk is van een klein persoon geweest, de paspop kon namelijk niet lager en nog hing de zoom boven de grond. Nu is de paspop op de foto's een moderne paspop, de meeste antieke paspoppen zijn kleiner. 
Taille ca. 58 cm, borst is moeilijk te meten door het model, maar we komen op ca. 85 cm. De rok is ca. 92 cm lang aan de voorkant en 100 cm aan de achterkant.
€ 350.00
Voorraad: OP VOORRAAD / AVAILABLE


Aantal