<< Vorige - Volgende >>


Bodice


Bodice


Artikelcode: 150943Prachtige antieke kanten Victoriaanse bodice, helemaal bezaaid met zwarte (glas)kraaltjes, ca. 1885 - 1890.
Geweldig mooie bodice, duizenden piepkleine en grotere zwarte glaskraaltjes zijn in een bloemmotief geborduurd op een tule ondergrond, de bodice is dan ook transparant. Door al het glas is deze bodice erg zwaar!! Hier moet echt vreselijk veel werk in hebben gezeten. Langs de sluiting aan de voorzijde en langs de onderrand is de bodice afgezet met grotere glaskralen (imitatie gitten). De opstaande kraag is egaal bedekt met kraaltjes.
De bodice is nog altijd prachtig om te zien en heeft geen scheuren of andere schade aan het tule, wel mist de bodice wat van de kralen na zo'n 125 jaar. Het meest opvallend zijn de grotere kralen aan de bovenzijde, maar deze zouden met passende kralen wel heel makkelijk te vervangen zijn. Ook van de kleine kraaltjes missen er wat, maar dit is eigenlijk niet te zien. Heel mooi model wat voor en achter in een punt uit loopt.
Als decoratie is de bodice nog meer dan geschikt, het is echt een plaatje, en zeker niet zwak of teer. Taille ca. 56 cm, borst ca. 74 cm.
€ 69.00
Voorraad: OP VOORRAAD / AVAILABLE


Aantal