<< Vorige - Volgende >>


Baljurk bodice, ca. 1850


Baljurk bodice, ca. 1850
Schitterende Victoriaanse avond- of baljurk bodice van goudkleurige en blauwe brokaatzijde, ca. 1850.
Hele bijzondere bodice, niet eentje die je veel tegen zult komen! Prachtig model met afhangende schouders, korte mouwtjes en hele mooie veter / corset sluiting op de rug (de eerste foto is dan ook van de rugzijde!). Gemaakt van geweldig mooie zijde, een goudkleurige brokaatzijde met ingeweven bloemmotief in dezelfde kleur en in heel intens blauw. Zelden een kleur gezien die zo helder en intens is gebleven na meer dan 160 jaar. 
De bodice is op de borst gevoerd met een dikkere vulling, ook in die tijd werd er gesmokkeld! De mouwtjes hebben een prachtige dubbele rand met schulprandjes in goud en blauw.
De bodice is helemaal gevoerd en voorzien van walvisbaleinen (te zien omdat aan de binnenkant één balein een heel klein stukje naar buiten piept, de enige beschadiging!). De veter is de originele veter met messing eindjes. De veter is helemaal heel, maar héél dun en uiteraard niet geweldig sterk meer na al die tijd, wees hier dus voorzichtig mee. In uitstekende staat voor een bodice van deze leeftijd, geen slijtplekjes, geen scheuren en helemaal stabiel. Alleen onder de armen wat normale verkleuring. Borstomvang (oksel tot oksel) ca. 84 cm, taille een piepkleine 53 cm.
€ 159.00
Voorraad: VERKOCHT / SOLD


Aantal